Tekstas:
Paveiksliukai:
2021-05-07/08 dienomis dalyvavome akcijos #DAROM IKI GALO 2021 m.

 

„Toksikos“ kolektyvas aktyviai dalyvavo šių metų DAROM IKI GALO 2021 akcijoje tvarkydamas aplinką aplink bendrovės padalinius Vilniuje, Klaipėdos, Šiaulių ir Alytaus rajonuose.  Iš viso surinkome 4460 kg atliekų!

Lyginant su praėjusiais metais atliekų „derliuje” vis dar dominavo invazinės pakuotės, stiklo tara, po jaunomis eglutėmis gausiai pridygę padangų bei plastikinių automobilių detalių. Be to atradome ir egzotiškesnių atliekų kaip asbestas, bitumas ar dažų, lakų atliekų. Visa tai surinkome ir PADARYSIME IKI GALO – SUTVARKYSIME.

 

Taip pat akcijos metu, gegužės 7-8 dienomis, nemokamai iš gyventojų priėmėme pavojingąsias atliekas. Dėkojame akcijos dalyviams, gamtos mylėtojams, kurie per šias dienas į bendrovės padalinius pristatė daugiau kaip 3600 kg pavojingųjų atliekų.

 

Taigi akcijos rezultatas – per 8000 kg atliekų, kurias surinkome ir saugiai sutvarkysime. Nors akcija tęsėsi tik dvi dienas, tai puikus priminimas, jog tinkamu atliekų identifikavimu, rūšiavimu bei tvarkymų turime rūpintis visi nuo pradžių iki GALO.