Šriftas:
Nuotraukos:
„Toksika” išlaiko lyderystę gerosios valdysenos srityje

Valdymo koordinavimo centro valstybės valdomų įmonių 2023/24 metų gerosios valdysenos indekso rezultatų pristatymo renginyje „Toksika” vėl pelnė apdovanojimą.

Renginyje buvo apžvelgta, kaip 2023–2024 metais valstybės valdomos įmonės įgyvendino pagrindines gerosios valdysenos praktikas, atitinkančias Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos rekomendacijas, Nuosavybės gairių, Skaidrumo gairių ir Atrankos gairių nuostatas bei geriausią pasaulinę patirtį.

Renginyje buvo apdovanotos geriausius rezultatus valdysenos srityje pasiekusios valstybės valdomos įmonės.

„Toksika“ šiemet ir vėl pateko tarp valdysenos indekso lyderių: „Toksikos“ valdysena ir vėl buvo įvertinta aukščiausiu A+ balu.

Be to, šiemet „Toksika“ gavo apdovanojimą nominacijoje „Strateginių tikslų įgyvendinimo lyderis“. Apdovanojimas skirtas už tai, kad „Toksikai“ pavyko įvykdyti visus tiek Lietuvos Respublikos Vyriausybės iškeltus finansinius tikslus, tiek su Valdymo koordinavimo centru suderintus specializuotus rodiklius. Įgyvendinome ir pagrindinio akcininko – Ekonomikos ir inovacijų ministerijos – lūkestį dėl racionalaus bendrovės turto panaudojimo: „Toksika“ 2023 m. įrengė saulės parką uždaryto pavojingųjų atliekų sąvartyno teritorijoje, kurioje nėra galima jokia kita komercinė veikla. Be to, „Toksika“ šiemet baigia reorganizavimą, prie „Toksikos“ prijungiant grunto valymo bendrovę GVT LT.

“Buvome išsikėlę labai ambicingus veiklos tikslus, kuriuos pavyko pasiekti – įgyvendinome visus duotus pažadus valstybei. Greta savo pagrindinės veiklos ėmėmės ir naujo projekto, kuris leido efektyviai panaudoti turimą bendrovės turtą – uždaryto sąvartyno teritorijoje pastatėme saulės parką, kuris generuoja žaliąją energiją ir papildomas pajamas įmonei. Jau daugelį metų esame tarp gerosios valdysenos lyderių – tai ir džiugina, ir įpareigoja”, – sakė “Toksikos” generalinis direktorius Arūnas Dirvinskas.

Šių metų rugsėjį Valdymo koordinavimo centro atstovai buvo atvykę į didžiausią „Toksikos“ padalinį Šiaulių raj. gyvai pamatyti, kaip veikia įmonė, koks yra atliekų tvarkymo procesas, kaip laikomasi aplinkosaugos reikalavimų.